Het Barrett Behandelcentrum is onderdeel van het Barrett Netwerk, waarin MDL-artsen uit verschillende ziekenhuizen met elkaar samenwerken rondom de Barrettzorg. Dit betekent onder andere dat zij frequent met elkaar overleggen wat de gewenste behandeling per patiënt is tijdens een overleg met het Barrett Expertisepanel. Met de gedeelde gegevens wordt vanzelfsprekend vertrouwelijk omgegaan.

De behandeling van Barrett slokdarm en darmkanker is complex en vergt specifieke deskundigheid. Patiënten worden daarom voor specifieke behandeling verwezen naar het Barrett Behandelcentrum. Dit is een samenwerkingsverband van het Erasmus MC en IJsselland Ziekenhuis dat gespecialiseerd is in de behandeling van Barrett slokdarm. In dit centrum werkt een team van medisch specialisten en verpleegkundigen dat zich gespecialiseerd heeft in deze behandeling. Hierdoor wordt professionele zorg geleverd en worden alle facetten van de behandeling aangeboden.

In het Barrett Behandelcentrum kunnen patienten binnen twee weken na verwijzing terecht voor een afspraak. Binnen vier weken na de eerste poliafspraak vindt, indien benodigd, de behandeling plaats. De MDL-artsen worden binnen het Barrett Netwerk geïnformeerd over de uitkomst van de behandeling.

Contact Barrett Behandelcentrum:

Erasmus MC Rotterdam
Afdeling 3 Midden (H-Gebouw), 3e etage
’s Gravendijkwal 230
3015 CE Rotterdam
Telefoon: 010 704 0126 (poliklinkiek MDL)

IJsselland Ziekenhuis
MDL-centrum
Prins Constantijnweg 2
2906 ZC Capelle aan den IJssel
Telefoonnummer: 010 258 5180 of 010 258 5181

info@barrettbehandelcentrum.nl